Animecon V / Finncon 2007

Cosplay-kilpailujen säännöt

Taustatiedot
Animecon V:ssä järjestetään cosplay-pukukilpailu sekä cosplay-ryhmäkilpailu. Kilpailut ovat avoimia kaikille halukkaille ja niihin tulee ilmoittautua ennakkoon. Kilpailuihin mahtuu rajoitettu määrä osallistujia, jotka valitaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Kilpailussa käytetään tuomariäänestystä sekä yleisöjurya parhaiden pukujen valitsemiseen.

Kilpailujen aiheet
Cosplay-kilpailujen osanottajien asujen tulee olla Japani/Korea-aiheisia. Kilpailuissa käytettävien asujen mallit voivat olla peräisin seuraavista aihepiireistä:

Epävarmat ja nk. rajatapaukset pukujen soveltuvuuden osalta päättää tapauskohtaisesti tapahtuman edustaja.

Samat aihemääritteet pätevät sekä puku- että ryhmäkilpailuihin. Samalla puvulla voi osallistua sekä puku- että ryhmäkilpailuun.

Kategoriat
Tänä vuonna kilpailussa on kaksi kategoriaa

Rajoitukset
Jo lain nojalla kaikenlaisten oikeiden aseiden tuominen tapahtumaan on kiellettyä. Turvallisuussyistä johtuen tapahtumaan on kiellettyä myös tuoda minkäänlaisia harjoitusaseita tai metallisia asejäljitelmiä. Myöskään ampuma-asejäljitelmiä ei tule tuoda tapahtumaan mukaan.

Kiellettyjä ovat myös muut kokonsa tai ulottuvuutensa takia ympäristölle vaaraksi olevat asejäljitelmät tai varusteet, jotka eivät ole kiinteästi kiinni kantajassaan. Kiinteästi kantajaan kiinnitettyjen varusteiden edellytyksenä on, että kyseiset varusteet on kiinnitetty siten, etteivät ne ole vaaraksi tai huomattavaksi haitaksi muille tapahtuman osanottajille.

Poikkeuksia cosplay-pukuun kuuluvalle asejäljitelmälle voidaan myöntää etukäteen. Tällöin pukuun kuuluva asejäljitelmä voi olla kilpailijalla käytössään kilpailulavalla, muina aikoina se säilytetään turvassa tapahtuman järjestäjien toimesta. Asejäljitelmä toimitetaan järjestäjille heti tapahtumapaikalle saavuttaessa ja sen voi noutaa lähtiessään.

Ryhmäkilpailuun osallistuvan ryhmän vähimmäiskoko on 3 henkilöä ja enimmäiskoko 12 henkilöä. Vähintään kolmen ryhmän jäsenen on ilmoittauduttava paikallaoleviksi kisapaikalla, jotta ryhmä voi osallistua kilpailuun.

Kilpailuissa ei ole ikärajaa.

Kilpailun kulku
Kilpailijoiden on ilmoittauduttava kilpailuun etukäteen, jonka jälkeen hakemukset käsitellään. Käsittelijä ilmoittaa päätöksestä sähköpostilla, hylkäystapauksessa kyse on yleensä puutteellisista tiedoista jolloin hakijalla on mahdollisuus korjata puutteet. Sähköpostitse voidaan toimittaa myös muita osallistujille tärkeitä tietoja ennen tapahtumaa. Järjestäjät eivät vastaa toimimattoman sähköpostiosoitteen aiheuttamista ongelmista. Tärkeimmät tiedotteet pyritään olosuhteiden salliessa julkaisemaan myös Cosplay Finlandin keskustelualueilla.

Kilpailijoiden on ilmoittauduttava tapahtumapaikalla läsnäoleviksi aikataulussa mainittuun aikarajaan mennessä sekä noudatettava muita aikataulussa mainittuja aikarajoja.

Lauantain pukukilpailussa kilpailijat ohjataan ilmoittautumisen jälkeen klo 13 alkavaan lavaan tutustumiseen.

Sunnuntaina ryhmäkilpailussa on lavaan tutustuminen on välittömästi ennen kilpailua kuvaamisen yhteydessä.

Järjestäjien puolesta otetut valokuvat voidaan julkaista Animecon- ja Finncon-tapahtumien ja Cosplay Finland Tour 2007:n järjestäjien sekä yhteistyökumppanien www-sivuilla ja muussa tiedotuksessa. Lisätietoja kuvien ja muiden tietojen julkistuksista on Cosplay Finland Tour 2007:n rekisteriselosteen liitteessä.

Voittajien valinta - pukukilpailu
Kilpailun aikana jokainen puku esitellään yksitellen kilpailulavalla. Tämän jälkeen tuomaristo valitsee molemmista kategorioista kolme parasta pukua. jotka palkitaan kisan jälkeen. Tuomaristo voi halutessaan myöntää kunniamainintoja. Tuomariston lisäksi yleisöjury valitsee suosikkinsa. Tuomariston ja yleisöjuryn suosikit palkitaan kisan jälkeen.

Voittajien valinta - ryhmäkilpailu
Kilpailun aikana jokainen ryhmä esitellään kilpailulavalla. Ryhmällä on käytössään haluamansa taustamusiikkia ja viiden minuutin aika ryhmäesitykselle. Tämän jälkeen tuomaristo valitsee parhaan ryhmän, jonka kaikki osanottajat palkitaan kisan jälkeen.

Ryhmäkilpailun vastuuhenkilö
Ryhmäkilpailussa jokaisella ryhmällä on vastuuhenkilö, joka ilmoittaa ryhmän tiedot, vastaa ryhmän osanottajien tiedottamisesta ja osallistumisen vahvistamisesta tapahtumapaikalla. Ryhmän vastuuhenkilö ilmoittaa järjestelmään ensin ryhmänsä tiedot, jonka jälkeen muut ryhmän osallistujat ilmoittauvat järjestelmässä mukaan ryhmän jäseniksi.

Liitteet
Tapahtuman osalta voimassa olevat rekisteriselosteet: