Helsingin kirjamessut

Cosplay-kilpailun säännöt

Taustatiedot
Helsingin Kirjamessuilla järjestetään kaikille halukkaille vapaa cosplay-pukukilpailu. Kilpailussa käytetään tuomariäänestystä parhaiden pukujen valitsemiseen.

Kilpailun aiheet
Cosplay-kilpailun osanottajien asujen tulee olla Japani-aiheisia. Kilpailuissa käytettävien asujen mallit voivat olla peräisin mm. seuraavista aihepiireistä:

Epävarmat ja nk. rajatapaukset pukujen soveltuvuuden osalta päättää tapauskohtaisesti tapahtuman edustaja.

Rajoitukset

Jo lain nojalla kaikenlaisten oikeiden aseiden tuominen tapahtumaan on kiellettyä. Turvallisuussyistä johtuen tapahtumaan on kiellettyä myös tuoda minkäänlaisia harjoitusaseita tai metallisia asejäljitelmiä. Myöskään ampuma-asejäljitelmiä ei tule tuoda tapahtumaan mukaan.

Kiellettyjä ovat myös muut kokonsa tai ulottuvuutensa takia ympäristölle vaaraksi olevat asejäljitelmät ja varusteet, jotka eivät ole kiinteästi kiinni kantajassaan. Kiinteästi kantajaan kiinnitettyjen varusteiden edellytyksenä on, että kyseiset varusteet on kiinnitetty siten, etteivät ne ole vaaraksi tai huomattavaksi haitaksi muille tapahtuman osanottajille.

Isokokoisia asejäljitelmiä ja muita proppeja voi kuitenkin pitää mukana cosplay-kisassa. Tällöin on siirryttävä sisäänkäynnistä suoraan cosplay-valmistelutilaan (sisäänkäynnistä oikealle ja käytävän päähän). Näitä osia voi käyttää cosplay-kisaan osallistumisen ajan valmistelutilassa ja lavalla. Kisan jälkeen asejäljitelmät ja muut isokokoiset propit tulee jättää narikkaan, eikä niiden kanssa tule liikkua messuosastoilla.

Kilpailussa ei ole ikärajaa.

Vapaalippu messuille
Cosplay-kisan hyväksytyt osallistujat ovat oikeutettuja maksuttomaan pääsyyn kirjamessuille lauantaina 27.10. Kilpailuun hyväksytyille osallistujille toimitetaan postitse vapaalippu lauantaille. Täytetty vapaalippu luovutetaan ulko-ovella vahtimestarille ja se oikeuttaa kertakäyntiin messuilla lauantaina 27.10.

Valmistelutila ja kisapaikka
Valmistelutila ja kisapaikka ovat melko lähellä sisäänkäyntiä. Sisäänkäynnin jälkeen jyrkkä oikea, pitkän käytävän päähän ja sitten vielä kerran oikealle. Valmistelutilan vieressä on varastotila, jota voi käyttää pukuhuoneena. Tuotamme paikalle kokovartalopeilin ja tuttuun tapaan pikkuisen hätävaratarvikkeita. Valmistelutilasta on matkaa saliin noin 3 metriä ja saliin voi käydä tutustumassa ennen kisaa.


Kilpailun kulku
Kilpailijoiden on ilmoittauduttava kilpailuun etukäteen, jonka jälkeen hakemukset käsitellään. Käsittelijä ilmoittaa päätöksestä sähköpostilla, hylkäystapauksessa kyse on yleensä puutteellisista tiedoista jolloin hakijalla on mahdollisuus korjata puutteet. Sähköpostitse voidaan toimittaa myös muita osallistujille tärkeitä tietoja ennen tapahtumaa. Järjestäjät eivät vastaa tapauksista ongelmista, jotka tapahtuvat, koska sähköpostiosoitteesi syystä tai toisesta ei hyväksy lähetettyä viestiä (esim. jos olet antanut virheellisen osoitetiedon sähköpostikohtaan). Tärkeimmät tiedotteet pyritään olosuhteiden salliessa julkaisemaan myös Cosplay Finlandin keskustelualueilla.

Kilpailijoiden on ilmoittauduttava tapahtumapaikalla läsnäoleviksi aikataulussa mainittuun aikarajaan mennessä sekä noudatettava muita aikataulussa mainittuja aikarajoja.

Kilpailun aikana myös yleisö voi ottaa valokuvia osallistujista. Järjestäjien puolesta otetut valokuvat voidaan julkaista tapahtuman ja Cosplay Finland Tour 2007:n järjestäjien sekä yhteistyökumppanien www-sivuilla ja muussa tiedotuksessa. Lisätietoja kuvien ja muiden tietojen julkistuksista on Cosplay Finland Tour 2007:n rekisteriselosteen liitteessä.

Kilpailun aikana jokainen puku esitellään yksitellen kilpailulavalla. Tämän jälkeen tuomaristo valitsee mielestään parhaan puvun, joka palkitaan kisan lopussa. Lisäksi tuomaristolla on oikeus myöntää kunniamainintoja.

Tuomaristo

Liitteet
Tapahtuman osalta voimassa olevat rekisteriselosteet: