Tampere Kuplii Sarjakuvapäivät

Cosplay-kilpailun säännöt

Taustatiedot
Tampere Kuplii -tapahtumassa järjestetään cosplay-pukukilpailu, joka on avoin kaikille halukkaille ja johon tulee ilmoittautua ennakkoon. Kilpailuun mahtuu rajoitettu määrä osallistujia, jotka valitaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Kilpailun tuomaristo valitsee finalistit, joista yleisö valitsee voittajat tapahtuman jälkeen järjestettävässä äänestyksessä, joka toteutetaan yhteistyössä Aamulehden kanssa.

Kilpailun aiheet
Cosplay-kilpailun osanottajien asujen tulee olla seuraavien aiheiden mukaisia.

Epävarmat ja nk. rajatapaukset pukujen soveltuvuuden osalta päättää tapauskohtaisesti tapahtuman edustaja.

Rajoitukset
Jo lain nojalla kaikenlaisten oikeiden aseiden tuominen tapahtumaan on kiellettyä. Turvallisuussyistä johtuen tapahtumaan on kiellettyä myös tuoda minkäänlaisia harjoitusaseita tai metallisia asejäljitelmiä. Myöskään ampuma-asejäljitelmiä ei tule tuoda tapahtumaan mukaan.

Kiellettyjä ovat myös muut kokonsa tai ulottuvuutensa takia ympäristölle vaaraksi olevat asejäljitelmät tai varusteet, jotka eivät ole kiinteästi kiinni kantajassaan. Kiinteästi kantajaan kiinnitettyjen varusteiden edellytyksenä on, että kyseiset varusteet on kiinnitetty siten, etteivät ne ole vaaraksi tai huomattavaksi haitaksi muille tapahtuman osanottajille.

Poikkeuksia cosplay-pukuun kuuluvalle asejäljitelmälle voidaan myöntää tarvittaessa. Tällöin pukuun kuuluva asejäljitelmä voi olla kilpailijalla käytössään kilpailun aikana, muina aikoina se säilytetään maksutta narikassa. Asejäljitelmä jätetään sisään tullessa narikkaan ja sen voi noutaa lähtiessään sekä saada käyttöön kilpailujen ajaksi.

Kilpailussa ei ole ikärajaa.

Kilpailun kulku
Kilpailijoiden on ilmoittauduttava kilpailuun etukäteen, jonka jälkeen hakemukset käsitellään. Käsittelijä ilmoittaa päätöksestä sähköpostilla, hylkäystapauksessa kyse on yleensä puutteellisista tiedoista jolloin hakijalla on mahdollisuus korjata puutteet. Sähköpostitse voidaan toimittaa myös muita osallistujille tärkeitä tietoja ennen tapahtumaa. Järjestäjät eivät vastaa toimimattoman sähköpostiosoitteen aiheuttamista ongelmista. Tärkeimmät tiedotteet pyritään julkaisemaan myös Cosplay Finland Tourin Tampere Kuplii -sivun alareunassa.

Kilpailijoiden on ilmoittauduttava tapahtumapaikalla läsnäoleviksi aikataulussa mainittuun aikarajaan mennessä sekä noudatettava muita aikataulussa mainittuja aikarajoja.

Järjestäjien puolesta otetut valokuvat julkaistaan Aamulehden www-sivuilla (www.aamulehti.fi) sekä Aamulehdessä yleisöäänestyksen yhteydessä. Lisäksi ne voidaan julkaista Tampere Kuplii -tapahtuman sivuilla, Cosplay Finland Tour 2007 järjestäjien sekä yhteistyökumppanien www-sivuilla ja muussa tiedotuksessa. Myös Tampere Kuplii -tapahtuman pääyhteistyökumppaneilla on oikeus julkaista tapahtuman virallisia kuvia edelleen oman tiedotuksensa osana. Lisätietoja kuvien ja muiden tietojen julkistuksista on Cosplay Finland Tour 2007 rekisteriselosteen liitteessä.

Voittajien valinta
Kilpailun tuomaristo valitsee osallistujien joukosta kymmenen parasta pukua kilpailun finaaliin. Finalistien kuvat julkaistaan Tampere kuplii -tapahtuman jälkeisenä päivänä (1.4.) Aamulehdessä sekä Aamulehden www-sivuilla. Yleisöllä on tuon päivän ajan mahdollisuus äänestää Aamulehden www-sivuilla kuvien perusteella kilpailun voittajat. Äänestyksen tulosten perusteella palkitaan kolme eniten ääniä saanutta pukua ja tulokset julkaistaan Aamulehdessä. Palkinnot lähetetään voittajille postitse.

Liitteet
Tapahtuman osalta voimassa olevat rekisteriselosteet: